Overlevelseskursus for nye lærere version 2022

Få hands-on hjælp til at komme godt igennem dit første år som lærer.

   Se video

Et personligt kursus i undervisningsteknik og livet som lærer

Ny lærer? Overvældet? Vanskeligt at navigere mellem elever, forældre, kolleger, ledelse og omverdenens krav? En udfordring at bevare overblikket og nå det hele? Svært at finde på, hvad du skal lave i din klasse tirsdag morgen?

Så har du det, som de fleste nye lærere har det.

Det er fantastisk at undervise, og uanset om man er lærer for børn, unge og voksne, er det livgivende at opleve dem, man underviser, lære nyt, vokse og gro. Det er et job, der giver mange glæder.

Samtidig er det også et job med mange udfordringer. Uventede ting sker, planer bliver ændret, elever stiller spørgsmål, man ikke havde forberedt sig på, ledelsen beder en om noget, man ikke lige havde regnet med. Der er et væld af metoder, pædagogiske tilgange og værktøjer at vælge imellem, men hvordan ved man, hvordan man prioriterer bedst muligt?

Dette kursus er udviklet specifikt til nye og urutinerede lærere i udskolingen og på ungdomsuddannelser som stx, hhx, eux, htx, hf og hg. Det er et praksisorienteret og fagligt velfunderet kursus i grundlæggende undervisningsteknik, der samtidig også giver dig vigtige perspektiver på livet som lærer i det hele taget.

Kurset er baseret min anmelderroste bog Om at undervise - 20 skridt til at blive en bedre lærer, men inddrager også relevante input fra mine øvrige bøger om undervisning. Du får adgang til mere end 20 videofiler/lektioner (som mp4), der giver dig viden om pædagogiske metoder, undervisningsplanlægning, digitale læringsredskaber og meget andet. Du kommer til at møde mange praktiske eksempler, og gennem de øvelser, der afslutter hver lektion, får du et væld af konkrete idéer, du kan bruge med det samme i din undervisning,


"Overlevelseskursus for nye lærere har været en kæmpe hjælp for mig og jeg vil anbefale alle, der skal undervise eller har undervist lidt, at tage kurset.

Du får både en god og hjælpsom støtte i Ole Ditlev Nielsen og samtidig får du rigtig mange konkrete værktøjer og øvelser til alt fra planlægning og variation af undervisning til forklaringer og henvisninger til videre læsning og undervisningsmaterialer. Jeg har hørt flere af modulerne flere gange og jeg bliver hver gang inspireret til noget nyt til min undervisning."

Cecilie Holbo, underviser i dansk og musik på Frederiksborg Gymnasium

Kurset er bygget op i disse moduler:

 • Det handler om relationer - om hvad der gør en lærer til en god lærer, hvordan man systematisk kan arbejde med empati og relationer, klasseledelse, grænsesætning og elevmotivation.
 • Planlægning af undervisningen - konkret undervisningsplanlægning, variation, læringsmål og begrebet flow.
 • De konkrete værktøjer - praktisk introduktion til Cooperative Learning, digitale læringsværktøjer, differentieret undervisning og innovation i skolen.
 • Evaluering, vejledning og eksamen - ideer til afvikling af elevsamtaler, løbende evalueringer og temperaturmålinger, arbejde med tosprogede elever og afholdelse af prøver og eksamen.
 • Livet som lærer - om hvordan lærersamarbejde og systematisk videndeling kan gøre dit lærerliv bedre, om at undgå stress og om lærerjobbet i det lange perspektiv.

Du får også:

 • En coaching-samtale med mig på Skype hvor I helt specifikt taler om dig og dine udfordringer i dit nye job som lærer.
 • Et kursusbevis, når du har gennemført hele kurset.
 • En e-bogs-version af hele kurset.
 • Infographic: 10 sætninger om den gode underviser.
 • E-bog: 10 små skridt til en genial præsentation.
 • E-bog: Overlevelseslisten: De bedste digitale værktøjer til din undervisning.
 • Gratis uddrag af bogen Om at undervise - 20 skridt til at blive en bedre lærer.
 • Gratis uddrag af bogen Forandringspædagogik.
 • Gratis uddrag af bogen Undervisningsdifferentiering - 20 skridt til at møde dine elever.
 • Gratis uddrag af bogen 20 skridt til bedre lærersamarbejde.
 • Gratis uddrag af bogen Om at leve - 20 skridt til mere overskud og mindre stress.

“Der er virkelig gode råd og og ideer at lade sig inspirere af. Alle vil kunne hente et eller andet i bogen, som de vil kunne anvende uden større merarbejde.”

* * * * *

Tidsskriftet "Gymnasieskolen", anmeldelse af Om at undervise - 20 skridt til at blive en bedre lærer som dette kursus er baseret på.

Om Ole Ditlev Nielsen


Ole Ditlev Nielsen
Ole Ditlev Nielsen

Jeg hedder Ole Ditlev Nielsen. I 2014 sagde jeg et godt job op for i stedet at leve langsommere, have mere tid til mine børn og forfølge en drøm om at være forfatter og underviser og leve af det. Den beslutning har jeg aldrig fortrudt. Det er en af grundene til, at jeg dag brænder for at hjælpe andre til at tage de små skridt, der i længden gør den store forskel i tilværelsen.

Når jeg ikke skriver bøger, holder jeg foredrag, freelance-underviser, leger med mine børn eller er ude at rejse, ofte til Sydøstasien. Jeg skriver en ugentlig blog, der hedder Søndagslisten, og du kan se meget mere om det hele på min hjemmeside 20 Skridt.

København er min hjemby, men jeg har holdt mere end 100 foredrag, workshops og kurser over hele Danmark. Jeg er gift med Kirstine og far til Cecilie og Mikkel.


Dit materialeStart med det samme!Ofte stillede spørgsmål


Hvornår starter kurset, og hvornår slutter det?
Kurset starter nu, og det slutter aldrig! Det er et online-kursus, hvor du selv bestemmer tempoet - det er op til dig, hvornår du indleder kurset, og hvornår du afslutter det. Coaching-samtalen med mig skal dog afvikles senest 3 måneder efter, du (eller din arbejdsplads) har købt kurset med mindre andet aftales.
Hvor lang tid har jeg adgang til kurset?
Hvordan synes du "livsvarig adgang" lyder? Efter du har tilmeldt dig, så har du ubegrænset adgang til kurset, så længe du lyster - og du kan tilgå det fra alle dine devices, computer, smartphone og tablet som for eksempel iPad..
Hvad nu, hvis jeg er utilfreds?
Vi vil gøre alt for, at du ikke er utilfreds! Er du alligevel ikke tilfreds med dit køb, så kontakt os op til 30 dage efter købet, og du får alle dine penge tilbage.
Hvordan booker jeg min coaching-samtale?
Du sender mig en mail på [email protected], og jeg sender en mail tilbage med et par supplerende spørgsmål til dig (så jeg kan forberede mig til samtalen) og et link med 3-5 forslag til et tidspunkt. Samtalen afvikles via Skype.
Vi er en skole eller uddannelsesinstitution, der gerne vil købe kurset til flere nyansatte undervisere. Kan vi få rabat?
Ja. Normalprisen er 1.998 kroner ekskl. moms, men send en mail direkte til mig på [email protected] for at høre nærmere om mulighederne. Der er mulighed for en rabat, hvis I køber minimum tre kurser.
Er det her kursus kun for lærere på ungdomsuddannelser som gymnasiet?
Nej, alle nye lærere kan have stor glæde af kurset, for det berører de helt grundlæggende undervisningsteknikker og tilrettelæggelse af livet som lærer, som alle undervisere har brug for. I slutningen af 2017 lancerer 20 Skridt to nye versioner af kurset - for henholdsvis undervisere i grundskolen og for voksenundervisere. Vil du høre mere om disse så følg med på Facebook på www.facebook.com/20skridt eller send mig gerne en mail på [email protected]
Vi er en skole eller uddannelsesinstitution, der helst ikke vil betale med kort. Vi har brug for en faktura, helst elektronisk, kan det lade sig gøre?
Ja, det kan det godt. I får en faktura, enten som PDF eller via jeres EAN-nummer, og når I har betalt, modtager I koder til de deltagende lærere. Så bruger de blot deres individuelle koder og får adgang til alt materialet uden kortbetaling.
Må jeg dele materialet med andre?
Nej, kurset er underlagt gældende lov om copyright og må ikke deles med andre. Eneste undtagelse herfra er de lektioner, der er lagt ud som gratis smagsprøver. Har du et særligt ønske om at dele materiale fra kurset med dine kolleger, så skriv til mig på [email protected], og så finder vi en løsning.

Start med det samme!